Naslovna Vojvodina Salaš Jakšić

Salaš Jakšić

SHARE
salas jaksic

Salaš Jakšić na glasu je kao jedan od najautentičnijih i najatraktivnijih u Vojvodini. Nalazi se u Sonćanskom ritu, nedaleko od Dunava i sela Sonte kod Apatina. Okružen dudovima, bagremima i šumom punoj divljači, podseća na predeo iz 19. veka, a izgrađen je u ovom stoleću.

salas jaksic
Rukama vlasnika građen je od pletera, oblepljen blatom sa plevom, okrečen belom bojom i pokriven sa 600 snopova trske. U istom stilu uredjeni su i apartmani za goste, bunar sa đermom, letnje kupatilo, trap, pušnica, šupu za drva, svinjce, kokošinjac… Leti je u kući debela hladovina, a zimi toplo. Salaš Jakšić ne nudi struju, ali ima agregat, solarni panel i akumulatore za potrebe domaćina i gostiju.
salas jaksic
Na salašu se gaji živina, svinje, ovce, nojevi i koze, a psi čuvari slobodno šetaju dvorištem. Plodovi salašarske bašte, voćnjaka i vinograda se ne prskaju hemikalijama. Domaćin Emil Jakšić je na salašu počeo da radi pre šest godina sa željom da napravi mesto u kojem će moći da se odmori od stresa koji donosi brz gradski život. Videvši koliko mu je salaš pomogao odlučio je da to podeli sa drugima izgradivši i smeštaj za goste.

Za više informacija, kontaktirajte ih direktno:

Facebook komentari
SHARE
Predhodna stranaEtno selo Trška
Sledeća stranaApartmani Maja