Naslovna Gornja Trepča - Atomska banja Guesthouse Edelnice

Guesthouse Edelnice

SHARE
GUETHOUSE EDELNICE

Guesthouse EDELNICE u ponudi ukupno ima tri dvokrevetne sobe Ljubav, Vera, Nada, koje će Vam pružati mir, komfor i jednostavnu udobnost. Sobe se nalaze na prvom spratu kuće i pogodne su za parove na odmoru ili rehabilitaciji, starija lica u pratnji ili nerazdvojna društva. U trenucima odmora i dokolice, u svim sobama se nalazi televizor sa kablovskim kanalima i internet je dostupan u celoj kući.

Guesthouse EDELNICE
Soba Ljubav – Dvokrevetna soba sa bračnim ležajem, sopstvenim kupatilom i sopstvenim balkonom. Soba je opremljena LCD televizorom, ima pristup bežičnom internetu, obezbeđeni su peškiri i fen.
Soba Vera – Dvokrevetna soba sa bračnim ležajem i zejedničkim kupatilom. Soba je opremljena LCD televizorom, ima pristup bežičnom internetu, obezbeđeni su peškiri i fen.
Soba Nada – Dvokrevetna soba sa zasebnim ležajem i zejedničkim kupatilom. Soba je opremljena LCD televizorom, ima pristup bežičnom internetu, obezbeđeni su peškiri i fen.
Guesthouse EDELNICE
U zajedničkoj kuhinji sa trpezarijom možete pripremiti omiljeni topli napitak ili poneki lagani obrok, a u gurmanske svrhe tu je i ozidani roštilj na zajedničkoj terasi. U sklopu objekta imamju lepo uredjeno zeleno dvorište i trem u dubokoj hladovini vinove loze sa baštenkom garniturom, ljuljaškom, kućicom za najmljadje, idealno za uživanje i opuštanje. Edelnice se nalazi na samo 200 metara od banjskog centra, prve prodavnice, kafiće i restorane naći ćete već u krugu od 50 metra.
Guesthouse EDELNICE
Banja Gornja Trepča, poznata i pod imenom Atomska banja nalazi se u centralnom delu Srbije, u severnom delu Čačansko-kraljevačke kotline, na nadmorskoj visini od 460 m, okružena je planinama Vujan i Bukovik. Šumski pejzaži mestimično su ispresecani proplancima koji su u proleće prekriveni raznobojnim cvetnim ćilimima. Vazduh je ovde čist, planinski, a tišina i mir veličanstveni. U vrelim letnjim mesecima, kada u ravničarskim predelima vladaju velike žege, ovde je temperatura niža za nekoliko stepeni, a noći su vrlo prijatne i sveže. Uzevši u obzir povoljne klimatske činioce i netaknutu prirodu u kojoj je Banja smeštena, može se reći da je idealno mesto za boravak svakog čoveka svakodnevno izloženog stresu i štetnim uticajima iz vazduha, vode, hrane. Povratak prirodi je iskonska težnja sve većeg broja ljudi, a ovaj ekološki biser, pruža mogućnost njenog ostvarenja.

U Gornjoj Trepči postoje tri izvora lekovite vode. Temperatura vode je od 28-31°C i u sebi između ostalih elemenata (magnezijum, kalcijum, natrijum, kalijum) sadrži i radioaktivne elemente uran, radon i radijum. Zahvaljujući upravo prisustvu ovih razlicitih elemenata banja je i dobila naziv „atomska“. Vode Gornje Trepče spadaju u najviše proučavane u Srbiji. Koncentracije mikroelemenata, makroelemenata kao i radioaktivnih elemenata, kao i njihovi međusobni odnosi daju joj specifično lekovito dejstvo, posebno na nervna i mišićna tkiva. Efikasnosti rehabilitacije koju nudi ova ustanova potvrdjena je kliničkim studijama koje su sprovedene u predhodnim godinama i u koje su ukljuceni pacijenti oboleli od Sclerosis multiplex i reumatskih bolesti. U Gornjoj Trepči terapija se obavlja pijenjem vode, kupanjem i blatnim oblogama. Višednevna terapija kupanjem traje 20-30 minuta. Blato se sprema od zemlje koja se nalazi u blizini izvora i upotrebljava zagrejano u trajanju od 30 minuta. Čak je utvrđeno da na taj način dolazi do stabilizacije šećera u krvi kod dijabetičara. Banjska voda i peloid koriste se za lečenje multipleks skleroze, cerebralne paralize, reumatizma i gastritisa.

Za njihove goste organizuju izlete do manastira Vujan, manastira Vraćevšnica, manastira Srpske svete gore – manastire Ovcarsko kablarske klisure, Jezeru Međuvršje, Knićkog jezera, i kulturno istorijskim spomenicima Čačka i Gornjeg Milanovca.
Organizuju posete manifestacijama koje se odrzavaju u okolini: Letnji dani kulture, “Plodovi Zapadnog Pomoravlja” , “Bungurijada“ , “Kupusijada”, „Zlatni kotlić Čačka“, ’’Somijada’’, “Pitijada“, Biciklistička trka “Čačak Classic“, Moravska regata , Ovčarsko-Kablarska regatta, Dragačevsgog sabora trubača – Guča festival, Sabor frulaša Srbije “Oj Moravo “ Prislonica.
Za goste koji žele aktivniji odmor preporučuju: golf, splavarenje, planinarenje, alpinizam, sportski ribolov, paraglajding, mountain bike, kajak i kanu.

Za više informacija, kontaktirajte ih direktno:

Facebook komentari