Naslovna Vile i apartmani Vinski dvorac “Dunjin konak”

Vinski dvorac “Dunjin konak”

SHARE

Vinski dvorac “Dunjin konak” je jedinstvena građevina u istočnoj Srbiji. Datira iz 1936 god. Nalazi se u selu Rogljevu koje je nadaleko poznato po proizvodnji kvalitetnih domaćih vina. Tako da je i sam vinski dvor sagrađen prodajom domaćeg crnog vina.


Objekat je kapaciteta 20 ležaja. Poseduje 4 trokrevetne sobe sa svojim kupatilima i 2 četvorokrevetne sa zajedničkim kupatilom, veliki dnevni boravak sa TV-om, Wi-Fi, društvene igre. Restoran je kapaciteta 30 mesta, sa domaćom hranom spremljenom na tradicionalan način. Prostrani vrt okružuje ceo objekat u kom možete odmarati u miru i tišini. Naspram konaka nalazi se veliki trem koji služi kao letnja učionica pogodna za razna predavanja i seminare čiji je kapacitet 70 mesta.

Boraveći kod njih gosti mogu obići vinske podrume Rogljeva, Rajca i Smedovca i degustirati domaća vina lokalnih vinara i kupiti ista. Takođe mogu obići poznate vinarije u Negotinu Matalj i Dajic, razgledati grad Negotin koji je bogat istorijom (rodna kuća Stevana Mokranjca, Todorčetov konak, muzej “Krajinu” grob Hajduk Veljka, manastir “Bukovo”, Vratnjanske kapije i manastir “Vratna”). Baviti se lovom i ribolovom, mogu šetati obeleženim pešačkim stazama, voziti bicikle, plivati na obližnjoj reci “Timok” koja se nalazi na 2km od njih. Restoran je pogodan za razna slavlja kao i organizovane ručkove posetilaca.
Vinski dvorac “Dunjin konak” tokom cele godine prima goste. To je oaza mira, tišine i netaknute prirode.

Za više informacija, kontaktirajte ih direktno:

Facebook komentari
SHARE
Predhodna stranaKonak Rašević
Sledeća stranaKonačište Kristal