Naslovna Zlatibor Koliba Vodice

Koliba Vodice

SHARE
Koliba Vodice

Ako idete iz pravca Beograda, do Vodica dolazite magistralnim putem Beograd-Podgorica, i to tako što samo nastavite vožnju ne skrećući u sam centar Zlatibora, pa ćete nakon 10km ugledati vekend-naselje fascinantne lepote. Pejzaž Vodica koga čine prostrani pašnjaci i mnoštvo belih borova, konačno zaokružuje prelepa planinska reka, Crni Rzav, koja na magičan način preseca ova prostranstva stvarajući prizore od čije lepote zastaje dah. U samom srcu ove oaze neukroćene prirode, nalazi se naša planinska lepotica, drvena vikendica- Koliba Vodice.

Koliba vodice dnevna soba
Koliba je spoj tradicionalne zlatiborske arhitekture sa primesama modernosti koje čine da boravak u njoj ispuni zahteve i najprobirljivijih gostiju. Dvosobna je, površine 70m2, i namenjena je smeštaju do 6 osoba.
Sagrađena je od drveta, sa velikim brojem rustičnih detalja, što uz kamin koji dominira u dnevnom boravku čini da njen enterijer bude u potpunosti u skladu sa planinskim ambijentom koji je okružuje. Objekat raspolaže sa pokretnim roštiljem tako da su svi uslovi za zabavan piknik kraj reke ispunjeni.
koliba vodice kamin
Na prvom spratu se nalazi: dnevni boravak sa trpezarijom, kuhinja i kupatilo sa tuš-kabinom.
Na drugom spratu se nalaze dve spavaće sobe sa po dva, odnosno tri ležaja.
Koliba je smeštena na jednom brdašcu, okružena belim borovima, a iznad nje se pružaju brda. U blizini gotovo da nema kuća što boravak u Kolibi čini naročito intimnim i privlačnim za sve one koji na odmoru trebaju mir i tišinu.
Koliba Vodice spavaća soba
Na 100m udaljenosti od Kolibe, protiče planinska reka, Crni Rzav, koja predstavlja raj za sve ljubitelje prirode, boravka kraj reke i roštiljanja. Pogled na ovu reku, njene fantastične meandre i prirodni ambijent koji je okružuje čini da nikad ne zažalite što ste odlučili da upravo ovde provedete odmor.
U blizini se nalazi prodavnica i nekoliko ugostiteljskih objekata poput kafića, restorana i kafana, gde gosti mogu da uživaju u specijalitetima domaće kuhinje, kao što su: pršuta, komplet lepinja i jagnjeće pečenje.
Na 4km udaljenosti, u obližnjem selu Dobroselici, nalazi se jedno od najvećih čuda prirode ovoga kraja-Prerast. Prerasti predstavljaju prirodne kamene mostove i poslednje stadijume u životu jedne pećine, a ovaj u Dobroselici zbog svojih impozantnih dimenzija, sa dužinom od 48m i visinom od 16m, spada među šest najvećih geomorfoloških objekata ove vrste u celoj Srbiji.
U blizini Kolibe, na 7 km udaljenosti, se nalazi najlepše zlatiborsko kupalište, “Boškova voda”, gde gosti mogu uživati tokom letnjih dana. U obližnjem selu, Gostilju, se nalaze fantastični “Gostiljski vodopad”, jedno od omiljenih izletišta ovog kraja.
Takođe, na oko 20km udaljenosti od Kolibe, nalazi se „Rezervat Uvac“, velika turistička atrakcija koju rado preporučujemo našim gostima. Obilazak predivnog Uvačkog jezera i uživanje u impresivnoj lepoti njegovih meandara organizovan je u vidu krstarenja čamcem u pratnji turističog vodiča.
Boravak u Kolibi pruža odlične uslove za rekreativno bavljenje sportom jer se na 100m udaljenosti nalazi moderan sportski kompleks sa terenima za fudbal, košarku, tenis i drugim sadržajima namenjenim deci poput ljuljaški, klackalica i dr.
„Ski centar Tornik“ se nalazi na samo 14km udaljenosti, što omogućava gostima da uživaju u snežnim čarolijama ove planine. Sa druge strane, tokom letnjih meseci gosti mogu uživati u vožnji jedinstvenom panoramskom žičarom koja omogućava divan pogled na nepregledna prostranstva koja okružuju Zlatibor.

Za više informacija, kontaktirajte ih direktno:

Facebook komentari
SHARE
Predhodna stranaKuća za odmor Veljković
Sledeća stranaCortina Zlatibor